Колишні співробітники силових структур отримають пільгу на проїзд у Харкові

03.01.2018 17:57 Суспільство
Фото: unian.ua Фото: unian.ua
Як розповіли у прес-службі Харківської міської ради, колишнім співробітникам силових структур, які досягли пенсійного віку, необхідно отримати посвідчення в Пенсійному фонді України, щоб скористатися правом безкоштовного проїзду всіма видами міського пасажирського транспорту.

Згідно з чинним законодавством, пільга при наявності посвідчення надається ветеранам військової служби, органів внутрішніх справ, Національної поліції, податкової міліції, ветеранам державної пожежної охорони, ветеранам державної кримінально-виконавчої служби України, ветеранам служби цивільного захисту, ветеранам Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Пільга буде залежати від того, який статус отримає громадянин: якщо статус пенсіонера, йому буде надана пільга у наземному транспорту, а якщо ветерана праці — він зможе безкоштовно їздити і в метрополітені. Тим, хто не досяг пенсійного віку, потрібно отримати довідку про доходи у Державній фіскальній службі України. Це пов'язано з тим, що пільга на проїзд не надається, якщо сума доходу перевищує розмір податкової соціальної пільги.

Як повідомили у прес-службі Харківської міської ради, пільга всім особам цих пільгових категорій буде надана за рахунок коштів міського бюджету.

«По досягненню пенсійного віку ветеранам необхідно звернутися до Пенсійного фонду, отримати посвідчення, і після цього вони зможуть безкоштовно користуватися послугами міського транспорту», — зазначили у прес-службі Харківської міської ради.

З повною інформацією про отримання пільги на проїзд можна ознайомитися ТУТ.

Читайте також: Які нововведення запрацювали для водіїв з нового року

Микола Мельник