Колони міліції оточили площу Свободи (ФОТО)

18.05.2015 10:04 Суспільство
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
З обох боків площі Свободи у Харкові з самого ранку стоять десятки представників міліції в бронежилетах, а рух транспорту частково перекритий.

Нагадаємо, 15 травня комісія Харківського міськвиконкому розглянула заявку на проведення акції з 12:00 до 14:00 для підтримки ФК "Металіст" і Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Планувалося, що мітинг відвідають близько 2 тис. чоловік. Представники силових та правоохоронних органів виступили проти проведення акції у зв'язку з напруженою обстановкою в місті, загрозою терористичних актів, а також через те, що заявник не зміг пояснити, в чому полягатиме суть зібрання. Пізніше Харківський окружний адміністративний суд заборонив ініціативній групі громадян проводити збори на пл. Свободи 18 травня.

Правоохоронці пробудуть у центрі Харкова доти, доки напруження серед населення не зменшиться, - розповіла "СК" заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Оксана Калмикова.

За її словами, міліція залишить площу тоді, коли всі люди розійдуться.

- У п'ятницю у судовому порядку було прийняте рішення про заборону мітингу, - сказала Оксана Калмикова. - Тому на площі буде присутній судовий виконавець, а міліція буде стежити за охороною громадського порядку, щоб не виникло ніяких конфліктних ситуацій, сутичок тощо.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта