Конфлікт з місцевими жителями виник на кордоні з РФ під Харковом

25.04.2016 13:45 Суспільство
Фото: segodnya.ua Фото: segodnya.ua
Минулого тижня для прикордонної служби України гостро постало питання, яке стосувалося ділянок земель, - жителі Вовчанського району не погоджувалися передавати частину своєї землі в розпорядження прикордонної служби.

В Україні триває укріплення українсько-російського кордону, згідно проекту "Європейський вал", який був схвалений Урядом ще 2014 року. На Харківщині побудова захисної споруди викликала розбіжності між прикордонниками та місцевими жителями.

Про це «СК» розповів перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк. За його словами, без цих ділянок не можливо повністю облаштувати українсько-російський кордон на Харківщині.

За тиждень після візиту заступника головного прикордонника країни в адміністрації Вовчанського району заявили, що конфлікт між прикордонниками та місцевими жителями вичерпано.

- Місцеві жителі з розумінням поставилися до власної безпеки та рідної держави, - розповіла «СК» заступник голови Вовчанської райдержадміністрації Наталя Гордієнко. - Коли "вал" буде добудовано, із земель державного реєстру усім громадянам буде виділено альтернативні ділянки землі.

Автор: Администратор сайта