Консультативна місія ЄС не піде з Харківщини через воєнний стан

04.12.2018 14:09 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Подальші напрямки голова ХОДА Юлія Світлична обговорила з головою КМЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас.

На початку зустрічі Юлія Світлична відзначила ефективну співпрацю Харківщини з Консультативною місією Європейського Союзу та ті результати, які дає така робота.

- Сподіваємося, що наше подальше співробітництво також буде спрямоване на укріплення правоохоронної системи тут, на Харківщині, та запровадження нових ідей, нових європейських підходів - до роботи правоохоронної системи, зокрема, - сказала губернаторка.

Вона запевнила міжнародних партнерів у підтримці роботи місії на Харківщині з боку ХОДА.

- Ми зробимо все, щоб ваша комунікація з силовими структурами на території Харківщини була конструктивна та ефективна. Відзначаємо дуже позитивні оцінки тих обласних програм, які ми напрацювали разом з вами та які були затверджені обласною радою. Продовжуємо цю роботу. І, якщо будуть пропозиції з вашого боку, розглянемо та включимо їх до проектів та тих заходів, які вже є в наших програмах, - сказала Юлія Світлична.
Кястутіс Ланчінскас відзначив результати, яких вдалося досягти в Харківській області – зокрема, в галузі розробки програми громадської безпеки.

- Ми залишаємося в Харківській області. Місія продовжить свою роботу. Кілька днів тому в деяких медіа з’явилася неправдива інформація, що місія піде з тих регіонів, де впроваджено воєнний стан, але це не так, ми залишаємося, - запевнив Кястутіс Ланчінскас.

Під час зустрічі сторони обговорили хід реформування правоохоронних органів та запровадження ними сучасних методів та кращих практик міжнародних партнерів. Одним з порушених питань стало подальше підвищення рівня довіри населення до правоохоронців та взаємодії поліції з громадськістю. Кястутіс Ланчінскас розповів про проекти, які місія надалі буде реалізовувати в Харківській області.

Читайте також: Мобільні пости правоохоронців з’явилися на Харківщині