Крупний град пройшов у Харківській області. Фото, відео

07.08.2021 15:44 Суспільство
Фото і відео: Харківський регіональний центр з гідрометеорології Фото і відео: Харківський регіональний центр з гідрометеорології
Град, діаметром до 2-3 сантиметрів, випав уранці 7 серпня у Харкові. У регіональному центрі з гідрометеорології повідомили, що такий розмір відповідає критеріям стихійного метеорологічного явища.

За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, 7 серпня рясний град випав у Харкові в районі Північної Салтівки та у Великій Данилівці. 

Користувачі Фейсбуку також повідомляють, що град був у Циркунівській та Близнюківській громадах. 

Буревій із градом пройшовся також Лозівською громадою. Про це повідомив Лозівський міський голова Сергій Зеленський. Зокрема, у Шатівському старостинському окрузі негода поламала дерева. 

Фото і відео: Фейсбук Сергія Зеленського.

«Потужні грози та крупний град виникли під впливом лінії приземної конвергенції у теплому секторі циклону з центром над країнами Балтії. Надходження нестійкої та вологої повітряної маси з півдня сприяло розвитку купчасто-дощових хмар та градових осередків по всій території області», - повідомили в Харківському центрі з гідрометеорології. 

Читайте також: На Харківщині різко збільшилась кількість пожеж

Крім того синоптики прогнозують по Харківській області і на завтра, 8 серпня, нестійку погоду: мінливу хмарність, уночі та вдень короткочасний дощ із грозою, вітер північний 7-12 м/с.

Температура повітря очікується: вночі 19-21°, вдень 26-28°. 
Також 8 серпня в лісах Харківської області збережеться надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека.
Автор: Варвара Барська