Лідери подорожчання: найбільше в області зросли ціни на хліб та овочі

14.12.2018 17:00 Суспільство
Фото: esp.md Фото: esp.md
Окрім цього, на Харківщині подорожчали молочні продукти, сало та риба, подешевшали — крупи.

За інформацією Головного управління статистики в Харківській області, на споживчому ринку регіону в листопаді ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1 %.

Найбільше (на 4,7 %) подорожчали хліб та овочі. На 2,6–0,9 % зросли ціни на молочні продукти, кисломолочну продукцію та молоко, сало, масло, рибу та продукти з риби. Водночас на 3,1–0,5 % подешевшали крупи гречані, мед, яйця, м’ясо та м’ясопродукти, цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,3 %. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 6,2 % відбулося через збільшення ціни на природний газ на 22,9 %.

Подорожчання транспорту на 0,6 % спричинило підвищення ціни на проїзд у автодорожньому пасажирському транспорті на 5 %. У сфері зв’язку – ціни зросли на 2,4 %. Це пов’язано з подорожчанням місцевого телефонного зв’язку на 8,1 % та мобільного зв’язку – на 3,7 %.

Читайте також: Більше мільйона гривень отримають жителі Харківщини на лікування

Загалом індекс споживчих цін у області в листопаді порівняно з попереднім місяцем становив 101,4 % (по Україні також 101,4 %).