Лісівники Ізюмщини садять ліс та відновлюють зруйноване господарство

02.04.2024 16:50 Суспільство

Лісівники ДП «Ізюмське лісове господарство» у рамках програми «Зелена країна» висадили на понад 11,4 гектара молодий ліс. 

Як розповів кореспондентці медіа «Слобідський край» директор ДП «Ізюмське лісове господарство» Денис Крилов, у планах поновити ліс на понад 20 гектарів.

Садіння лісу на Ізюмщині/фото:Фейсбук-сторінка «Ізюмський лісгосп»

Садять молодий ліс/фото: Фейсбук-сторінка «Ізюмський лісгосп»

«Попри все, ми виконуємо свою основну місію – примножуємо лісокультурний фонд. Також ремонтуємо лісогосподарські та адміністративні будівлі, пошкоджені чи зруйновані ворогом», – зазначив він.

Ізюмський лісгосп – одне з лісових господарств Харківщини, яке було в російській окупації. Спалені й заміновані ліси, зруйновані деревообробний та ремонтно-транспортний цехи, знищене обладнання і пожежна техніка. Ось наслідки агресії окупантів.

Зараз головну будівлю лісгоспу відновлено. Тут після російських бомбардувань були пошкоджені дах, фасад і вікна.

Також відремонтовано адміністративну будівлю в Балаклійському лісництві: замінені вікна, розбиті окупантами, які не лишили по собі практично жодної цілої шибки.

Відновив роботу деревообробний цех. Закуплені інструменти, відновлені стрічкова пилорама, поздовжньо-пильний верстат, рейсмус і циркулярка.

«Висаджуємо ліс тільки на обстежених ділянках, щоб не наражати своїх працівників на небезпеку», – каже керівник Ізюмського лісгоспу.

Лекція з мінної безпеки в ДП «Ізюмський лісгосп»/фото:Фейсбук-сторінка «Ізюмський лісгосп»

Лекція з мінної безпеки/фото: Фейсбук-сторінка «Ізюмський лісгосп»

Міжнародною організацією HALO TRUST для лісівників проведено лекцію з мінної безпеки. Фахівці пояснили, як уберегтися від вибухонебезпечних предметів, що робити в разі їхнього виявлення, а також розповіли, як треба діяти під час розмінування.

Ми писали, що на Харківщині у Валківському лісництві працівники філії «Жовтневе лісове господарство» спільно з волонтерами UAnimals висадили новий ліс. Також у Жовтневому лісгоспі пам’ять про загиблих Героїв увічнили в деревах.

 

Автор: Надія Янінович