Люботинський злочинець бував у гарячих точках

26.05.2015 10:21 Суспільство
Фото: http://rian.com.ua/ Фото: http://rian.com.ua/
Ігор Райнін провів терміновий брифінг на тему Люботинської трагедії, яка сталася вчора, 25 травня.

В ході брифінгу губернатор Харківської області розповів, що операція з ліквідації зловмисника була проведена на високому рівні, ймовірно, вона увійде до підручників відповідних навчальних закладів - злочинця було знешкоджено пострілом снайпера.

 Порушено кримінальну справу за декількома статтями. Наразі триває слідство та заходи із встановлення особи власника автомобіля Шкода, на якому пересувався злочинець.

Ігор Райнін повідомив також, що злочинець, який вбив двох, поранив одного та утримував у заручниках жителів Харківщини, закінчив Полтавську школу міліції, але в правоохоронних органах не служив. Є припущення, що злодій бував у гарячих точках. За словами Ігоря Райніна, злодій досить грамотно обходився зі зброєю та вибирав локації для своїх дій — кожні півгодини змінював місцезнаходження, що ускладнювало роботу правоохоронних органів.

Читайте також: СТРІЛОК З ЛЮБОТИНА ЗАСТАВИВ БУДИНОК, АБИ ВИЛІКУВАТИ РОДИЧА ВІД РАКУ

В ході операції з визволення заручників та знешкодження зловмисника, зв’язок з останнім підтримували за допомогою мобільного телефона. Проте правопорушник нікого не підпускав до авто, в якому утримував заручників, погрожуючи вбити людей та підірвати автозаправку.

Вимогою озброєного чоловіка була надання можливості безперешкодного виїзду на непідконтрольні Україні території.

Також в ході операції вдалося зв’язатися з родичами злочинця, вони спробували вмовити його здатися правоохоронцям, але благання близьких виявилися безрезультатними.

Постріл снайпера поставив крапку в історії біля бензозаправки та в житті злочинця.

Після визволення із заручниками працювали медики та психологи, повідомив Ігор Райнін в ході брифінгу, наразі їх стан здоров’я задовільний. 

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта