Майже півсотні сімей на Харківщині можуть лишитися без води

03.08.2015 05:55 Суспільство
Фото: http://bahmut.com.ua/ Фото: http://bahmut.com.ua/
Шарівська селищна рада Богодухівського району відсторонилася від питання забезпечення 46 сімей, які живуть у Шарівці, централізованим водопостачанням та водовідведенням.

Тривалий час ведеться дискусія про передачу об'єктів інфраструктури смт Шарівка Богодухівського району Харківської області, а саме: водонапірної башти, артезіанської свердловини та водопровідних мереж, які забезпечують 46 сімей - мешканців селища централізованим водопостачанням та водовідведенням і враховуються на балансі ОКП ХОС «Знахідка», з спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність територіальних громад населених пунктів Шарівського селищної ради або спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Богодухівського району.

Під час декількох засідань робочої групи з вирішення цього питання, в яких брали участь керівництво, депутати та працівники виконавчого апарату Харківської обласної ради, керівництво Богодухівського райради, голова Шарівської селищної ради Марина Носова, депутати селищної ради та представники ініціативної групи мешканців селища, з метою недопущення соціального напруги і запобігання погіршенню рівня життя мешканців Шарівки було прийнято рішення про доцільність передачі водонапірної башти, артезіанської свердловини та водопровідних мереж із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність територіальних громад населених пунктів Шарівської селищної ради. При цьому зобов'язання з юридичного супроводу процесу передачі та фінансування проведення ремонтних робіт цих об'єктів взяла на себе Харківська обласна рада.

На виконання цих домовленостей ОКП ХОС «Знахідка» було поставлено завдання вжиття заходів з розробки технічної документації на водопровідну вежу (паспорт артсвердловини та інші необхідні документи). Необхідна технічна документація повинна була бути розроблена до 1 серпня 2015 року.

Проте в кінці липня Харківська обласна рада отримала копію рішення Шарівської селищної ради Богодухівського району «Про відмову у наданні згоди на прийняття об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення».

Таким чином, Шарівська селищна рада відсторонилася від проблеми із забезпеченням централізованим водопостачанням та водовідведенням 46 сімей - мешканців селища Шарівка, 12 з яких належать до пільгового контингенту.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта