Малечу з деокупованих Куп'янської та Ізюмської громад відправили відпочивати на Закарпаття

20.08.2023 13:27 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

До літнього табору на Закарпатті вирушила майже півсотня дітей з Куп’янської та Ізюмської громад Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Як ідеться у повідомленні, на відпочинок до Закарпатської області відправили загалом 47 дітей віком від 8 до 12 років. 

За словами заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, програмою дитячого відпочинку передбачено десятиденне проживання в одному з літніх таборів, триразове харчування, арт-терапія, а також екскурсії.

На початку серпня на відпочинок вирушили діти військовослужбовців-учасників бойових дій, волонтерів та внутрішньо переміщених осіб. Також до табору поїхали діти з родин загиблих захисників і захисниць, а також малеча працівників підприємств критичної інфраструктури. Загалом табір відвідали 85 дітей віком від 6 років до 17 років.

Відпочинок на Закарпатті для дітей з Харківської області

Нагадаємо, раніше на літній відпочинок до Закарпаття відправляли школярів найбільш постраждалих від агресії рф громад – Балаклійської, Вільхівської, Дергачівської, Золочівської, Куп’янської, Роганської, Старосалтівської, Циркунівської та Харківської.

Також ми писали про родину Світлани та Віталія Павлюків із селища Краснокутськ Харківської області, які за шість років виховала 20 прийомних дітей. Частина з них повернулася до рідних сімей, частина живе в дитячих будинках сімейного типу, а хтось уже дорослий – створив свою власну родину.

Автор: Владислава Ткаченко