Маргарита Паша: «Я привезу корону «Міс Світу» в Україну»

09.10.2019 09:00 Суспільство
Фото надано піар-службою героїні публікації Фото надано піар-службою героїні публікації
Харків’янка Маргарита Паша стала першою красунею України і тепер представлятиме нашу країну на конкурсі «Міс Світу», який відбудеться у грудні в Лондоні. 24-річна модель розповіла про шлях до перемоги та інтриги за кулісами.

Грандіозний фінал конкурсу краси «Міс Україна 2019» відбувся 12 вересня в київському Палаці «Україна». За звання найпрекраснішої боролися 24 красуні. Гостей вечора та суддів дів­чата вражали яскравою зміною вбрань і видовищними дефіле.

Цього року організаційний комітет 29-го конкурсу отримав рекордну кількість заявок – понад 17 тисяч. Для порівняння, минулого року бажали спробувати свої сили в конкурсі краси 15 тисяч дівчат. А призовий фонд конкурсу збільшився до 800 тисяч гривень.

Найкрасивіших дівчат обирало зіркове журі, зокрема: суддя «Танців з зірками» Катерина Кухар, народний артист України Павло Зібров, продюсер Ірина Горова, ресторатор-нардеп Микола Тищенко та інші. А титул найкрасивішої дівчини України здобула харків’янка Маргарита Паша.

Цього року також додали титули віце-міс, якою стала Валерія Кучеренко. Титул «Miss International 2019» здобула Вік­торія Кіосе, а «Miss Earth 2019» стала Діана Шабас.

Зворотна сторона успіху

Перемога в конкурсі «Міс Україна 2019» принесла Маргариті Паші великий успіх. Але не минулося і без інтриг та скандалів. Її впевненість у своїх силах дехто трактував як наявність блату.

– Чомусь наші люди завж­ди думають, що перемогти в конкурсі можна тільки завдяки зв’язкам чи грошам. Ні! Це абсолютна нісенітниця! Та я це довела своїм прикладом. Можливо, десь і є конкурси, в яких, як кажуть, усе куплено, але я таких не знаю. Та й навіщо брати в такому участь? Це ж просто не цікаво. Я пішла на цей конкурс, щоб насамперед довести собі, що я гідна цього титулу, а також щоб використати цю перемогу на користь своїй країні та її народу.

Спортивний характер

Насправді впевненість і воля дівчини до перемоги мають інше підґрунтя.

Маргарита народилась у Ставрополі, а в три роки переї­хала в Харків. Її мама українка, а батько має турецьке коріння, звідси й походження їхнього прізвища. До речі, після перемоги в конкурсі «Міс Україна» портрет Маргарити опублікували на обкладинці турецької газети. Родина Маргарити багатодітна: красуня має ще двох сестер.

Усе дитинство Маргарита присвятила спорту й досягла високих результатів, ставши майстром спорту з художньої гімнастики. А в 16 років дівчина поставила собі нову мету – завоювати головну корону країни.

– Із самого дитинства в мене була ця мрія. Я дивилась конкурси краси, і мені хотілося бути на тій сцені, уявляла, як мені надівають корону. Я цікавилася життям дівчат, які здобули корону. Один з важливих прикладів для мене – це Міс України – 2008 Ірина Журавська, за долею якої я досі спостерігаю, – розповідає модель.

Перший конкурс краси, в якому Маргарита взяла участь, був у 2011-му – це «Королева Харкова». На ньому дівчина виборола титул першої віце-міс.
– Це було великим здивуванням для моїх батьків, – каже Маргарита, – адже вони не мали фінансової можливості забезпечити мені участь у конкурсі, навіть не змогли приїхати на конкурс, щоб підтримати.

 

Другий шанс

Далі був конкурс «Міс Украї­на 2015», на якому Маргарита виграла корону «Міс Україна Інтернешнл». З цією нагородою вона мала взяти участь у міжнародному конкурсі «Міс Інтернешнл» у Токіо, але в україн­ського оргкомітету виникли проблеми з ліцензією, тож красуня не змогла поїхати в Японію. Хоча шанси на перемогу в українки були дуже великі. Букмекери навіть зробили ставки на Маргариту та модель з Іспанії.

– Я тоді чомусь не дуже засмутилась, – зізнається красуня. – А тепер зрозуміла, що це був шанс долі. Бо якби я поїхала на «Міс Інтернешнл», я б уже не змогла взяти участь у конкурсі «Міс Україна» та потім потрапити на «Міс Світу», який значно вищий за статусом. І от тепер, через чотири роки, я знову прий­шла на конкурс, довела країні, і передусім собі, що я можу, я гідна цієї корони.

Коли Маргарита вдруге прий­шла на конкурс, вона вже була готова до всіх нюансів і форс-мажорів, знала, як поводитися на сцені й за лаштунками. До власного досвіду додалися корисні поради подруги Маргарити – моделі родом зі Зміївського району, другої віце-міс Всесвіт – 2014 Діани Гаркуші.
– Вона дала мені багато рекомендацій: що взяти із собою, як поводитися, і це мені дуже допомогло, – додає перша красуня України.

Виходу в купальниках не буде

Тепер харків’янці треба добре підготуватися до «Міс Світу», де вона представлятиме Україну: зібрати документи, оформити візу, відзняти фотосесію та відеоролик. Красуні мають позмагатися в чотирьох конкурсах: конкурсі талантів, спортивному, модельному та конкурсі благодійності. До речі, організатори «Міс Світу» з 2015 року відмовились від конкурсу бікіні, зосередившись більше на внутрішньому світі учасниць.

Щодо конкурсу талантів, то колишня гімнастка хоче «козирнути» своїм спортивним досвідом і показати красивий гімнастичний номер.
Не менш важливо при підготовці до конкурсу правильно підібрати гардероб. Імовірно, фінальну сукню красуні шитиме українська дизайнерка Катерина Лукашик.

Читайте також: Неля Шовкопляс – телевізійна Попелюшка з Барвінкового

Життя після конкурсу

Зараз день Маргарити розписаний від четвертої ранку до глибокої ночі. Інтерв’ю на телеканалах, фотосесії, зйомки, пуб­лічні заходи. Поміж усіма цими модельними справами нема коли поспілкуватися з рідними. А ще треба знайти час на навчання.

Модель здобуває зараз другу вищу освіту. Диплом магіст­ра зов­нішньо-економічної діяль­ності вона отримала в НТУ «ХПІ», а зараз навчається в Київському інституті міжнародних відносин. У майбутньому дівчина планує зробити політичну кар’єру.

Крім того, красуня має благодійний проект: вона хоче побудувати спортивний інтернат для дітей-сиріт. Однак ця мрія залежатиме від результатів конкурсу.
– Сьогодні єдина моя мрія – привезти корону «Міс Світу» в нашу країну й нарешті показати, що українки гідні цієї перемоги, – каже Маргарита Паша. – Україн­ські жінки найкрасивіші, найдобріші та найблагородніші!  

Мовний скандал

Незабаром після перемоги в конкурсі Маргарита Паша потрапила в гучний мовний скандал. Модель не порозумілася з телеведучою Катериною Осадчою. Як написала журналістка у своїй історії в Instagram, вона брала інтерв’ю в Міс Україна – 2019 для своєї програми «Світське життя», під час якого модель відмовилась спілкуватись українською. Це викликало хвилю критики проти красуні. Маргарита вирішила написати відповідь в Instagram, пояснивши свою позицію з цього приводу.

«Я, Маргарита Паша, є громадянкою України і дуже люблю свою країну. Люблю її багатонаціональність і полікультурність. Я ніколи не ставила під сумнів її державність, національну символіку і державну мову, а також завжди вірила у верховенство права і демократичних свобод її громадян. Тому офіційно заявляю, що всі повідом­лення про мою відмову спілкуватися українською або російською (у різних ЗМІ по-рiзному трактують!) мовою є абсолютною брехнею. Це чистої води наклеп і вигадка скривджених заздрісників!» – написала модель.

Далі вона пояснила, що відмовилась від інтерв’ю не через мову, а через погане самопочуття і перевтому.

Читайте також: Ірина Білик: «Справжнє кохання витримає тисячі кілометрів»