Масований обстріл України: в усіх областях вводять аварійні вимкнення світла

16.12.2022 11:41 Суспільство
Російські війська здійснили черговий масований обстріл населених пунктів України. Через пошкодження енергооб'єктів по всій країні вводиться аварійне відключення світла. У Кривому Розі ракета влучила в житловий будинок, загинуло двоє людей.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край».

За ранок 16 грудня, як повідомляє речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, російські окупаційні війська випустили по території України щонайменше 60 ракет. Наразі зафіксовані влучання в декількох областях країни.

Міністр енергетики України Герман Галущено повідомляє про пошкодження енергооб’єктів як на сході, так і на півдні країни. Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко додає, що через пошкодження енергетичної інфраструктури в декількох областях України по всій країні вводяться аварійні відключення світла.

У Київській області, за інформацією начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, спрацювала протиповітряна оборона. Міський голова Бучі Анатолій Федорук підтверджує, що поблизу міста ППО збила російську ракету.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що вибухи пролунали у Деснянському, Дніпровському та Голосіївському районах столиці. На місцях уже працюють профільні служби. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко пізніше зазначив, що вибухи в Дніпровському та Голосіївському районах – це робота ППО. Київське метро зупинилося та використовується як укриття.

Через пошкодження енергетичної інфраструктури в усіх районах столиці є перебої з водопостачанням. Наразі фахівці працюють над стабілізацією системи, міський голова Києва закликає про всяк випадок підготувати запас питної та технічної води.

Влучання російської ракети також зафіксували в Кривому Розі. За інформацією начальника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, ракета влучила в житловий будинок та зруйнувала під’їзд. Станом на 10:30 загинули двоє людей та щонайменше п’ятеро отримали поранення, серед яких двоє дітей. Постраждалі наразі в лікарні, а на місці працюють екстрені служби.

У Дніпрі призупинили роботу метро та всіх технічних рейсів електротранспорту.

Начальник Запорізької ОВА Олександр Старух розповідає, що станом на 10:00 відомо про 15 влучань російських ракет в області. Наслідки уточнюються, але закликає громадян приготуватись до можливих тимчасових обмежень на час відновлення пошкодженої інфраструктури.

Як повідомляє начальник Полтавської обласної військової адміністрації, на Полтавщині також спрацювала система протиповітряної оборони. Однак, як повідомив міський голова Олександр Мамай, у Полтаві зараз повністю відключене світло. У Кременчуку Полтавської області через знеструмлення не працює система опалення. Міський голова просить мешканців закрити вікна та провести всі заходи для збереження тепла у приміщеннях.

За інформацією очільника Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, Кіровоградщина також повністю знеструмлена. Крім того, є влучання ракети в Коростенській громаді Житомирської області, наразі там відключені всі електромережі.

Також російські окупанти випустили по Харківській області близько 10 ракет по об'єктах критичної інфраструктури. Область знеструмлена.

Нагадаємо, 15 грудня російські окупанти здійснили ракетний обстріл міста Харків.

Усі новини Харківська область читайте на нашому сайті.