Медики на Харківщині перекрили державну трасу (ФОТО)

12.10.2015 12:10 Суспільство
nashridkup.com.ua nashridkup.com.ua
У неділю, 11 жовтня, працівники лікарні селища Куп’янськ-Вузловий на кілька годин перекривали трасу Чугуїв – Мілове. Вимагали виплати заробітної плати, якої не бачать вже 5 місяців.

Після прийняття Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» (відповідно до додатку № 10) лікарня потрапила у перелік закладів, які мають фінансуватися з місцевого бюджету.



Це не перший протест місцевих працівників. Нагадаємо, 7 вересня, вже була проведена подібна акція. Тоді до протестувальників вийшов нинішній мер міста Володимир Демченко. Він запевнив, що питання щодо долі лікарні винесено на наступну сесію міськради, і її депутати вирішуватимуть брати лікарню на баланс чи ні. Сесію провели 17 вересня, і депутати дали згоду на прийняття у комунальну власність територіальної громади м. Куп’янська цілісного майнового комплексу ДЕРЖАВНИЙ ЗАКЛАД «ВІДДІЛКОВА ЛІКАРНЯ СТАНЦІЇ КУП’ЯНСЬК СТГО «ПІВДЕННА ЗАЛІЗНИЦЯ». 

Разом із тим заборгованість по зарплаті складає понад 1,798 млн грн. В цілому до кінця року не вистачає 4 млн 50 тис. 200 грн. На сьогодні в лікарні працює 181 співробітник, з них 31 - лікарі.

Максим Грек



Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта