Мешканці Харківщини можуть безкоштовно евакуюватися до Польщі

11.10.2023 16:52 Суспільство
Фото ілюстративне: «Маріупольська асоціація жінок «Берегиня» Фото ілюстративне: «Маріупольська асоціація жінок «Берегиня»

Жителі Харківської області можуть безкоштовно евакуюватися та розміститися у місті Бельсько-Бяла у Польщі, якщо готові самостійно дістатися до пунктів відправлення в Запорізькій та Дніпропетровській областях. Рейс планується на листопад 2023 року.

Про це повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

Мешканці Харківської області можуть долучитися до евакуаційних рейсів до Польщі, якщо готові самостійно дістатися до пунктів відправлення в інших областях. Наразі початковий пункт евакуаційних рейсів – місто Запоріжжя.

Також точки збору для евакуації в таких містах:
  • Дніпро;
  • Кривий Ріг;
  • Умань.

Евакуацією до Польщі займається громадська організація «Маріупольська асоціація жінок «Берегиня».

— У Польщі є можливість тимчасового безкоштовного розміщення у місті Бельсько-Бяла. Потім ви можете залишатись на території Польщі або ж самостійно планувати свій маршрут далі у країни ЄС. Попередньо, рейс планується на листопад 2023 року, – розповіли організатори.

Для питань та запису на безкоштовні евакуаційні рейси як до Польщі, так і по території України можна за телефонами:

+38 068 348 42 25 (понеділок-п’ятниця з 10:00 до 17:00);

+380 66 673 83 27 (вівторок-субота з 10:00 до 17:00).

«Маріупольська асоціація жінок «Берегиня» займається евакуацією жінок, дітей та літніх людей із зон активних бойових дій, а також людей з тимчасово окупованих територій, які перемістилися на підконтрольну територію України.

Нагадаємо, Південна залізниця встановила тимчасовий графік руху поїздів Ізюм-Харків-Київ-Львів замість Ізюм-Харків-Київ, який діятиме протягом жовтня. З детальним графіком поїздів можна ознайомитися тут.

Також нагадаємо, Укрзалізниця призначає додаткові рейси поїзда № 163/164 Київ — Львів, поїздка яким буде також зручною для харків'ян. Харків’янам, які захочуть подорожувати у такий спосіб, у застосунку треба обрати подорож з пересадкою № 63 Харків — Київ + № 163 Київ — Львів.

Раніше ми писали, що Укрзалізниця на період сезонних перевезень призначила декілька додаткових поїздів з Києва, Дніпра, Ізюма та Харкова до Львова. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олександр Манченко