Мешканці Харківського району отримали майже 175 мільйонів на ремонт житла

18.10.2023 16:52 Суспільство

У Харківському районі понад 2340 заявників отримали грошову допомогу для ремонту житла, що було пошкоджене внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Наразі їм нараховано близько 175 мільйонів.

Як повідомляє кореспондент медіа "Слобідський край" , про це на брифінгу 13 жовтня розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації Антон Кротовських.

Мешканці Харківського району подали 11 409 заяв для отримання допомоги на поточний ремонт житла за програмою «єВідновлення». Ще 1083 заяви було подано на отримання компенсації за знищене майно.

Станом на 13 жовтня комісія з надання компенсацій за пошкоджене майно на території Харківського району відмовила 1935 особам та прийняла 520 рішень про надання компенсації. Як зазначив Антон Кротовських, гроші вже передано на виплату заявникам. Загальна сума складає 53,8 мільйона гривень.

Також понад 2340 заявників уже отримали грошову допомогу для ремонту житла, яке пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, – їм нараховано 174,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, у місті Дергачі 16 жовтня стався прорив водогону.

Також у Роганській громаді встановили вже другу водонапірну вежу замість пошкоджених ворогом.

У Харківському районі зафіксовано близько 23 тисяч об’єктів, які пошкоджені або зруйновані внаслідок російської агресії. Більшість з них – житлові будинки.

Новини Харківський район читайте у нас на сайті.

Автор: Олександр Манченко