Мета ініціативних груп на Барабашово — зробити погано всім підприємцям

29.03.2019 17:30 Суспільство
Представники ініціативних груп не зацікавлені в розвитку торгового центру, а їх основна мета — дестабілізація на ринку, — про це заявив генеральний директор ПАТ «Концерн АВЕК і Ко» Андрій Вінаков.

— Активісти ініціативних груп кілька разів самі просили організувати зустрічі з Олександром Фельдманом. На ці переговори вони не приходили,— розповів Андрій Вінаков. — Сьогодні наша оцінка такої поведінки: це деструктивний підхід. Представників ініціативних груп не цікавить вихід з фінансової кризи і успішне входження в торговий сезон. Як і не цікавить оплата електроенергії, вивезення сміття на «Барабашово», які вони не здійснюють, через що все навантаження повністю лягає на плечі інших підприємців. Мета — зробити всім погано. Підсумок: неуспішність в бізнесі, загорнута в політичну обгортку, виявляється на прилавку всіх бізнесменів ринку.

У свою чергу народний депутат України і почесний президент ПАТ «Концерн АВЕК і Ко» Олександр Фельдман зазначив, що був готовий зустрітися з представниками ініціативної групи.

— У будь-який момент я сяду за стіл переговорів, — сказав він. — Але регулярна неявка представників ініціативних груп наводить на одну думку: за активностями групи стоїть хтось, за ким залишається остаточне рішення - чи йти на домовленості з ТЦ. І це не підприємець.

Нагадаємо, що за підтримки деяких представників міської влади кілька підприємців на ТЦ «Барабашово» створили ініціативні групи. Під приводом підготовки до створення комунального підприємства ці підприємці відмовилися продовжувати договори оренди з адміністрацією ТЦ і оплачувати комунальні платежі. Також прихильники так званих «ініціативних груп» створили різні пабліки в соціальних мережах, де публікують негативну інформацію і відверті фейки щодо ситуації на ТЦ, а також використовують їх для політичної агітації.

Відзначимо, що ТЦ «Барабашово» є одним з найбільших ринків у Східній Європі. Щодня тут здійснюють торгівлю понад 15 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності. Середня відвідуваність становить близько 30 тисяч покупців на день.