Мобільні аферисти надсилають харків’янам нові повідомлення (ФОТО)

27.05.2016 14:20 Суспільство
Фото: Максим Грек Фото: Максим Грек
Новий "розвод" від телефонних аферистів.

- Прийшло повідомлення такого змісту: "KIA-QUALITY" вітає вас! На ваш номер випав приз LCD UE65JS.9000. За інформацією звертатися за телефонами 095 1257668, 0996701486 або на сайті kia-quality.com.ua, - розповідає користувачка одного з українських мобільних операторів, харків’янка Тетяна.


Ось таке повідомлення цього тижня надійшло на мобільний однієї з наших читачок.

Якщо зайти на вказаний сайт, то на його головній сторінці можна побачити картинки нових автівок та прочитати наступне: "Міжнародна компанія "Kia-Quality" при підтримці ВАТ "Авто-Кіа" і Укравтодор, проводить щорічну широкомасштабну (антикризову) акцію на території України!" І там вже вказані номера мобільни отримувачів смс-повідомлень у форматі «050 10 5Х ХХХ».


Зліплений на швидку руку сайт.

На сайті людині пояснюють, як можна отримати "виграш".

"Ви стали мимовільним учасником акції, шляхом незалежної електронної жеребкування цінних призів і подарунків! Вам необхідно пройти просту реєстрацію, через електронну платіжну систему, завдяки якій Ви і стали учасником нашої акції, або прибути в місто Київ, протягом 3-х днів після того, як Вам повідомили про участь у акції за адресою: (вул.Жилянська 29 бізнес-Центр "Аквамарин") - ідеться в умовах акції.

Також пропонується зв’язатися за телефонами гарячої лінії, які вказані на сайті. Сайт, до слова, створено 16 травня 2016-го, а його сервер знаходиться у Великобританії.

Ми вирішили подзвонити. Один із номерів телефону, які вказані у повідомленні - не відповідає. На іншому ж - обізвався такий собі Дмитро Віталійович Акімов, який представився керівником інформаційного відділу. Він н пояснив деталі "акції".

- Вітаємо, ви стали одним із десяти переможців акції. Щоб забрати приз або натомість гроші у сумі 150 000 грн, потрібно зареєструватися. Для цього потрібно, або приїхати до нас у Київ, або за місцем вашого проживання. Просто потрібно піти до будь-якого терміналу, яким ви раніше користувалися для поповнення мобільного і перевести 753 грн на рахунок, який я вам вкажу. Перед тим, як заплатити, подзвоніть мені, - розповів оператор.

ЗЕМЕЛЬНУ АФЕРУ НАМАГАЛИСЯ ПРОВЕРНУТИ У ХАРКОВІ

Далі, після сплати цієї суми, отриманий чек потрібно пред'явити в податковій як підтвердження сплати податку за отриманий "виграш", і вже протягом лічених годин на вас виписується сертифікат на "приз".

Якщо людина зробить все за вказівко, не важко здогадатися, як далі розвиватимуться події.  Зрештою, "приз" вона так і не отримає, аферисти просто зникнуть.

У прес-службі Державного агентства автомобільних доріг України, "СК" відповіли, що "Укравтодор не має причетності до цієї акції. Державне агентство автомобільних доріг України є органом державної влади і за законодавством не має право нічого рекламувати".

А ця акція є просто черговою аферою, на яку, маємо надію, не втраплять наші читачі.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта