Молоді медики погодилися лікувати пацієнтів з COVID-19 у диспансері чорнобильців

26.06.2020 17:32 COVID-19
Фото автора Фото автора
На роботу вже вийшла студентка медичного вишу.

22 червня Харківський обласний диспансер радіаційного захисту почав приймати хворих на COVID-19. Проти цього були представники чорнобильських організацій області, які вчинили сутички з поліцейськими. Наступного дня, 23 червня, медики масово почали звільнятися з цього закладу. Про це розповіла в. о. директора Диспансеру радіаційного захисту населення Ірина Пирогова.

– Виникла проблема зі звільненням співробітників та відмовами працювати з хворими на COVID-19. За останній тиждень звільнилося 15 осіб. У нас пішли всі анестезіологи, залишилася одна, 3 терапевти, лікарів інших спеціальностей – 1, 6 медсестер, 6 санітарок. Це мається на увазі на реанімацію. Усі інші написали відмову від роботи, вони не звільнялися, – повідомила Ірина Пирогова.

У такий непростий час до роботи з хворими на COVID-19 готові долучитися випускники медичних вишів і коледжів та інтерни.

Читайте також: На Харківщині виявлено 46 нових хворих на коронавірус

Так, вчора, 25 червня, на роботу у Харківський обласний диспансер радіаційного захисту вийшла 24-річна студентка 4 курсу Національного фармацевтичного університету Катерина Котелевець. Її зміна тривала 15 годин – з 18:00 25 червня до 9:00 26 червня. Вона працює медсестрою – робить внутрішньовенні уколи, вимірює тиск і температуру тощо.

– Найскладніше – постійно бути в костюмі, масці, шоломі, окулярах. Дуже спекотно і важко, – ділиться своїми враженнями про перше чергування Катерина.

А з 1 липня в цій лікарні почне працювати асистентом анестезіолога 23-річний випускник Харківського національного медичного університету Олександр Щербаков.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер сьогодні, 26 червня, зустрівся з цими молодими медиками, подякував їм за ініціативність і побажав хорошої роботи. 

Автор: Савелій Мякушко