На дорогах Харківщини з’являться сучасні пристрої виміру швидкості

06.10.2018 12:01 Суспільство
Фото: 130.com.ua Фото: 130.com.ua
Ці радари використовуватимуться виключно на ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки, а перелік таких місць буде у відкритому доступі.

В Україні з 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Патрульна поліція буде використовувати радари TruCam виключно на ділянках автодоріг із дорожніми знаками, що повідомляють про фото- і відеофіксування порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаної з перевищенням швидкості, як у містах, так і на дорогах міжнародного значення.

Інформація щодо ділянок доріг, де зареєстровано найбільшу кількість ДТП у зв’язку з перевищенням водіями транспортних засобів швидкості руху та місць використання приладів TruCam, буде висвітлена на офіційних сайтах НПУ та ДПП, а також на офіційних сторінках Facebook.

Протягом першого тижня патрульна поліція буде використовувати пристрій у пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Довідка. TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів на секунду.  Має два режими – автоматичний та ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.

Портативний пристрій вимірювання швидкості транспортних засобів TruCam  виробництва США  отримав відповідний експертний висновок Державної служби зв’язку та інформації України, який дійсний до 2021 року.