На Харківщині безоплатні ліки проти епілепсії можна отримати у понад 800 аптеках

12.02.2024 16:51 Суспільство
Аптека / фото ілюстративне Аптека / фото ілюстративне

У 2023 році 1726 пацієнтів у Харківській області отримали ліки за програмою «Доступні ліки» при епілепсії, розладах психіки та поведінки.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Національної служби здоров’я України.

У Харківській області пацієнти можуть отримати ліки при епілепсії, розладах психіки та поведінки за програмою реімбурсації у 841 аптеці та аптечних пунктах.

Минулого роау лікарі на Харківщині виписали 5760 е-рецептів на препарати цієї групи, 4960 рецептів було погашено (86,9 %).

У програму реімбурсації входить 65 препаратів для лікування епілепсії, розладів психіки та поведінки, 25 з них повністю безоплатні для пацієнтів. Вартість препаратів аптекам відшкодовує НСЗУ.

На час воєнного стану лікар може виписати як електронний, так і паперовий рецепт залежно від наявності світла та Інтернету.

Знайти найближчу аптеку, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації, можна за допомогою Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації або зателефонувавши 1677.

Нагадаємо, у 2023 році безоплатне лікування онкології отримав 5 951 мешканець Харківської області. Усі види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією є безоплатними, адже їх покриває Програма медичних гарантій. Серед послуг – діагностика, лікування включно з ліками, а також подальша реабілітація та паліативна допомога.