На Харківщині діти-сироти зможуть отримати грошову допомогу

10.11.2023 18:03 Суспільство

У Харківській області виплатять грошову допомогу дітям, які залишилися сиротами унаслідок збройної агресії рф.

Як розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, кошти на матеріальну допомогу передбачено в обласному бюджеті, повідомляє «Слобідський край».

Відповідне рішення було ухвалене 10 листопада під час засідання Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківщини, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. За її словами, кожній дитині буде спрямовано по 30 тисяч гривень. 

Наразі вже планується надати одноразову адресну грошову допомогу для 31 дитини, які стали сиротами через повномасштабну війну. Серед них – 8 дітей, які втратили батьків у результаті російського ракетного удару по селу Гроза в жовтні.

Нагадаємо, мешканці Харківської області, які постраждали від війни, можуть отримати матеріальну допомогу від Естонської ради у справах біженці. Виплата складає 3600 гривень на одну людину.

Отримати одноразову грошову допомогу також можуть сім’ї військовослужбовців, які загинули внаслідок російської агресії. На це з Харківського обласного бюджету буде направлено 12,5 мільйона гривень, що у розрахунку складає 10 тисяч гривень на одну особу.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Анна Хливнюк