На Харківщині енергетики відновлюють світло у громадах, знеструмлених після обстрілів

09.11.2023 12:52 Суспільство
Фото ілюстративне / АТ «Харківобленерго» Фото ілюстративне / АТ «Харківобленерго»

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області 8 листопада було пошкоджено лінії електропередачі, без світла залишилися тисячі людей. За добу енергетики повернули електропостачання майже 1 800 споживачам.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міненерго.

«На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено лінії електропередачі. Проводяться роботи з розмінування територій та відновлення енергопостачання. За добу заживлено майже 1 800 споживачів», – йдеться у повідомленні.

Окрім Харківської, окупанти пошкодили ЛЕП і залишили без світла жителів громад у Донецькій та Херсонській областях.

У НАК «Укренерго» повідомили, що аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Нагадаємо, у Чугуївському районі Харківської області у передзим’я енергетики АТ «Харківобленерго» зміцнюють мережі, які ремонтували після обстрілів.

Раніше ми писали, що у селі Старовірівка Шевченківської громади Харківської області після обстрілів 5 листопада заживлено більшість знеструмлених споживачів.

Нагадаємо також, що у селищі Прудянка Дергачівської громади завершується відновлення електромережі. Станом на середину жовтня енергетикам вдалося відновити в населеному пункті 80 % електромережі.

Автор: Галина Гришко