На Харківщині начальника військкомату затримали на хабарі

13.09.2023 14:22 Суспільство

У Харківській області СБУ затримала начальника районного військкомату, який за гроші допомагав чоловікам призовного віку «відкосити» від мобілізації та виїхати за кордон.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

«Зловмисник забезпечував ухилянтів довідками військово-лікарської комісії та посвідченнями, які підтверджували непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Вартість таких «послуг» становила від 3 до 8 тисяч доларів з одного «клієнта». Для передачі хабарів посадовець неодноразово залучав посередників», – повідомляє Владислав Абдула.

Наразі йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: службове підроблення та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала у Харкові чиновників міграційної служби, які вимагали хабарі за видачу паспортів України.

У серпні СБУ викрила двох посадовців медичних установ, які допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

А на початку вересня кіберфахівці СБУ Харківської області в результаті багатоходової спецоперації викрили та блокували функціонування міжрегіональної схеми незаконного виїзду військовозобов'язаних за кордон. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко