На Харківщині обстрілами пошкоджено 81 об'єкт промисловості

16.09.2023 12:33 Суспільство

У 2023 році в Харківській області реалізовано промислової  продукції на 100 мільйонів, з них 40 % – це переробна галузь, з якої третина – підприємства харчової промисловості.

Про це під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляє  «Слобідський край».

За його інформацією, приблизно 200 підприємств на Харківщині скористалися урядовою програмою переміщення бізнесу та релокувалися у безпечні регіони країни. 60 % з них відновили роботу на новій локації. Третина релокованих підприємств – фізичні особи-підприємці. 

«Масштаби втрат від війни колосальні, а повне відновлення потребує величезних коштів та зусиль. Переконаний, конструктивна співпраця між органами влади усіх рівнів та громадянським суспільством допоможе нам впоратися з цими задачами якнайшвидше», – говорить Синєгубов.

Він зазначив, що деокупація більшої частини Харківської області викликала позитивну динаміку поступового відновлення економіки. Так, у 2023 році реалізовано промислової  продукції на 100 мільйонів, з них 40 % – це переробна галузь, з якої третина – підприємства харчової промисловості.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко