На Харківщині бійці Окремого стрілецького батальйону склали присягу

22.02.2023 14:41 Суспільство
За наказом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та за дорученням Офісу Президента в усіх областях України створюють окремі стрілецькі батальйони в межах сухопутних військ України. Так, у Харківській області було створено 416-й Окремий стрілецький батальйон.

Військовослужбовці Окремого стрілецького батальйону вже склали присягу. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної військової адміністрації, передає «Слобідський край».

«Я сам з міста Харків, я все життя тут прожив, у мене є жінка, діти. Я був підприємцем. Під час бойових дій я став активно волонтерити, але так сталося, що рік пройшов і треба боронити свою країну, тому прийняв рішення піти до лав ЗСУ. Якщо ми це не зробимо, то за нас цього ніхто робити не буде», – говорить боєць Окремого стрілецького батальйону Михайло Попов.

«Я добровільно прийшов до військкомату, щоб боронити свою рідну Україну. Я харків’янин, я дуже люблю свою країну і своє рідне місто й не дозволю, щоб хтось посягнув на мій дім», – говорить боєць Окремого стрілецького батальйону Дмитро.

Військовослужбовців, які склали присягу, незабаром відправлять на навчання.

«Наше завдання – навчити виживати, воювати, бути найкращими військовими. Від нас залежить сьогодні, як буде захищатися Харківщина та Харків. Я впевнений, що батальйон виконає завдання на відмінно. Люди наші, слобожанці, на моє переконання, дуже вмотивовані, самі хочуть сьогодні навчитися і бути професійними військовими», – зазначив командир Окремого 416-го стрілецького батальйону Сергій Савченко.

«Харківська обласна військова адміністрація надає всю необхідну матеріально-технічну базу, аби батальйон у мінімальний термін був укомплектований, забезпечений усім необхідним та був готовий до виконання бойових завдань, визначених керівником оперативного угруповання військ «Харків», – розповів заступник керівника ХОВА Роман Семенуха.

Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Арап зазначив, що мобілізаційні заходи в регіоні тривають.

«Регіональний ТЦК виконує завдання, які ставить керівництво Збройних Сил України. Поетапно направляємо військовозобов'язаних до навчальних центрів або військових частин. Виходячи із ситуації, готуємо саме ту кількість військових, яка наразі потрібна», – наголосив Володимир Арап.

Для всіх охочих долучитися до лав ЗСУ діє «гаряча лінія». За номером 0-800-300-441 фахівці нададуть будь-яку інформацію про мобілізацію, порядок вступу до війська армії або проконсультують щодо даних особистого військового обліку.

Телефонувати можна з 09:00 до 18:00. «Гаряча лінія» діє на території Харківської області і є безкоштовною.

Нагадаємо, у Харківській області розширили список Центрів надання адміністративних послуг, куди можна звернутися для запису в бригади «Гвардії наступу».

Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян. Вони братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Кампанія – не є мобілізацією населення.
Станом на 10 лютого в Україні оформили близько 7 тисяч заяв на вступ до «Гвардії наступу». У Харківській області – близько 300

Автор: Ксенія Карпенко