На Харківщині з початку війни сапери ДСНС отримали 23 тисячі заявок на розмінування

22.05.2023 16:52 Суспільство
фото: ДСНС у Харківській області фото: ДСНС у Харківській області

Упродовж тижня у Харківській області саперів ДСНС 236 разів залучали для знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Від 24 лютого 2022 року сапери Харківщини отримали близько 23 тисяч звернень населення на розмінування. Про це на брифінгу повідомив речник ДСНС в Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

«Понад 21 тисячу було відпрацьовано, невідпрацьованими залишаються близько 1,5 тисячі заявок. Зараз сапери спільно з енергетиками обстежують територію прилеглу до ліній електропередачі й провівши цю роботу, у тих населених пунктах на які є заявки, повертаючись вони відпрацьовують заявки місцевих мешканців», - зазначив Василенко.

Наразі в області працює 32 піротехнічних розрахунки, до яких входить 161 людина та 64 одиниці техніки. Проте такої кількості наразі замало, зазначає Євген Василенко.

«До нас приїздять сили та засоби з інших областей, допомагають у розмінуванні. Звичайно людей поки що не вистачає. Важка техніка надходить, в ДСНС наразі працюють дві одиниці такої техніки, але на підході ще декілька, маємо надію, що на початку червня вона вже вийде в поля й допомагатиме у розмінувальних роботах», - каже речник ДСНС в Харківській області.

Нагадаємо, з початку року на водоймах Харківщини загинуло 20 людей.

Нагадаємо також, що у цьому році на Харківщині працюватиме сім місць відпочинку.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко