На Харківщині за два тижні зафіксовано 12 випадків сказу

16.10.2023 17:42 Суспільство
Сказ у тварин / фото ілюстративне Сказ у тварин / фото ілюстративне

У Харківській області з початку жовтня зареєстровано 12 випадків сказу: у 9 котів (5 безпритульних), лисиці та 2 собак, одна з яких була покусана лисицею. 

Як пише «Слобідський край» з посиланням на Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб, на сьогодні до епізоотії залучено всі райони області.

«Протягом жовтня зареєстровано 12 випадків, у тому числі вперше за 2 роки – в Богодухівському районі (у Валківській ОТГ, де випадки не реєструвалися з грудня 2018 року). В цих осередках постраждало 14 осіб, всіх направлено на антирабічне лікування», – йдеться у повідомленні. 

Загалом у поточному році зареєстровано 47 випадків сказу у тварин, з них 6 – у лисиць. Від ушкоджень, завданих скаженими тваринами, постраждали 62 людини. 

Нагадаємо, у чотирьох населених пунктах Чугуївського району ввели карантинні обмеження. Там зафіксовано чотири випадки сказу тварин. Також на території Валківської громади зафіксовано і лабораторно підтверджено випадок сказу у тварини. 

Нагадаємо також, що наприкінці вересня у Харківській області стартувала осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

На початку вересня у дачному кооперативі в селі Стара Гнилиця Малинівської громади Харківської області на господарку ділянки напала лисиця та покусала її руки.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Катерина Радіонова

Теги: