У лісах Харківщини почали розкидати приманки з вакциною проти сказу

29.09.2023 12:49 Суспільство
Імунізація диких тварин проти сказу / фото ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Імунізація диких тварин проти сказу / фото ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області

У Харківській області стартувала осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, з 27 вересня приманки у лісах розкладають ветеринари державних ветлікарень та представники лісових та мисливських угідь. Завершити цю роботу планують 5 жовтня.

Приманки з вакциною розмістять у лісових та мисливських угіддях Харківської області на площі 11 503 квадратних метрів. Це території Красноградського та Лозівського районів, частин Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів 

«Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу», – розповіли у ГУ Держпродспоживслужби.

Жителів області просять у разі виявлення приманок не брати їх руками та не переносити з місць розкладання.

Нагадаємо, нещодавно у селі Іванівка Чкаловської громади Харківської області введені карантинні обмеження через сказ тварини. Це вже п’ятий випадок сказу, зареєстрований у Чугуївському районі від початку року.

У селі Юрченкове Чугуївського району Харківської області 15 вересня хвора на сказ лисиця зайшла в курятник і подушила курей. На рудого хижака напав собака.

На початку вересня у дачному кооперативі в селі Стара Гнилиця Малинівської громади Харківської області на господарку ділянки напала лисиця та покусала її руки.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Галина Гришко