На Харківщині за тиждень сталось п’ять підривів на мінах

16.10.2023 18:22 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

З 9 по 15 жовтня у Харківській області на вибухонебезпечних предметах підірвалося шість цивільних людей. 

Про це під час брифінгу розповів речник ДСНС України у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край»

У результаті підривів троє людей загинули й ще троє травмовані.

  • Так, 11 жовтня стався нещасний випадок у полі між селами Леб’яже та Гракове Чкаловської громади. На протипіхотній ворожій міні ОЗМ підірвалися двоє чоловіків віком близько 35 років. Вони загинули на місці.
  • 12 жовтня у селі Явірське по дорозі в село Вовчий Яр спрацювала ворожа протипіхотна міна ОЗМ-72, в результаті чого постраждав директор одного з фермерських господарств. Його ушпиталили.
  • Цього ж дня у селі Рубіжне Чугуївського району стався ще один підрив невідомого вибухонебезпечного предмета на приватному подвір’ї. Попередньо – це протипіхотна міна. Внаслідок вибуху постраждав чоловік 1984 року народження. Він отримав мінно-вибухову травму передпліччя та плеча.
  • 13 жовтня в полі біля села Явірське на ворожу міну натрапив водій бензовоза. 61-річний чоловік загинув на місці.
  • 15 жовтня у селі Кам’янка Ізюмського району підліток 2008 року разом з батьком збирав металобрухт та натрапив на протипіхотну міну ПФМ-1 «Пелюстка». З діагнозом мінно-вибухова травма та пораненням правої стопи його госпіталізували.

Усього на вибухонебезпечних предметах від початку повномасштабної війни у Харківській області сталося 236 підривів на мінах. Загинули 45 людей, 227 травмовано.

З початку деокупації Харківщини розміновано 3 784 га території, виявлено та знешкоджено 80 309 ВНП.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.