На Харківщині за тиждень троє людей підірвалося на мінах

06.11.2023 13:04 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Протягом тижня у Харківській області зафіксовано чотири випадки підриву на ворожих боєприпасах. У результаті постраждало троє людей та знищено комбайн. 

Про це на брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

З 30 жовтня по 5 листопада у Харківській області троє цивільних людей підірвалися на вибухонебезпечних предметах.

Так, 31 жовтня у селі Велика Комишуваха Барвінківської громади на власному подвір’ї на невідомому вибухонебезпечному предметі підірвався 60-річний чоловік. Унаслідок вибуху він отримав значні поранення, наразі він перебуває у лікарні.

1 листопада під час польових робіт між селами Андріївка та Покровське Донецької громади Ізюмського району на ворожій протитанковій міні підірвався комбайн «John Deere». Комбайнер не постраждав.

Того ж дня 35-річний мешканець села Піски-Радьківські Борівської громади Ізюмського району натрапив на вибуховий пристрій на власному подвір’ї. Ймовірно це була протипіхотна міна ПФМ-1 «Пелюстка». Внаслідок вибуху в чоловіка поранено палець на лівій нозі.

4 листопада 51-річний мешканець села Черкаські Тишки Харківського району натрапив на вибуховий пристрій на власному подвір’ї. Наразі постраждалий з множинними травмами перебуває у лікарні.

З початку деокупації на Харківщині від вибухів ВНП загинуло 49 людей, 191 – травмовано.

Нагадаємо, у Харківській області працюватиме унікальна машина для розмінування.

Нагадаємо, на Харківщині зберігається висока мінна небезпека

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко