На Харківщині за тиждень знищено близько 200 боєприпасів

15.01.2024 15:51 Суспільство
Сапери вилучають авіабомбу ОФАБ-250 на Харківщині / фото Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування Сапери вилучають авіабомбу ОФАБ-250 на Харківщині / фото Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування

У Харківській області з 8 по 14 січня сапери зведеного загону ДСНС знешкодили 188 вибухонебезпечних предметів.

Про це на брифінгу розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко, передає «Слобідський край».

За його словами, зараз у Харківській області працює 21 піротехнічний розрахунок, 107 саперів та 42 одиниці техніки. Минулого тижня сапери виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 89 разів.

За словами Євгена Василенка, минулого тижня підривів цивільних жителів Харківщини на вибухонебезпечних предметах не зафіксовано, при цьому мінна небезпека в області залишається високою.

«Зараз на Харківщині спостерігається досить суттєвий шар снігу. Ми звертаємося до всіх жителів Харківської області, зокрема до мешканців, які проживають на деокупованих територіях, не відхилятися від узбіч доріг, не заходити у ті місцевості, де є суттєвий сніговий покрив, не заходити у лісосмуги, ліси, а також на водойми та вздовж берегової лінії водойм. Це небезпечно для життя та здоров’я», – сказав Євген Василенко.

Нагадаємо, 14 січня у лісі неподалік Золочева на вибуховому предметі підірвався 56-річний чоловік.

Нагадаємо також, що у Циркунах власники приватних об’єктів нерухомості, які ще не подали заяви з розмінування, мають якнайшвидше подати заяви до Циркунівської СВА на розмінування приватних територій.