Сапери показали, як знищили 250-кілограмову авіабомбу поблизу Золочева (відео вибуху)

06.01.2024 16:39 Новини

До Міжрегіональну центру розмінування надійшло повідомлення від жителів Харківської області. У ньому люди розповіли, що побачили, як «щось впало».

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

Фахівці одразу прибули на вказане місце поблизу селища Золочів Богодухівського району, а коли почали розкопувати – виявилося, що це керована авіаційна бомба, яка важить 250 кілограмів (ФАБ-250).

– Ми вирішили, що будемо знищувати її на місці. Зробили обвалування цієї бомби, захистили споруди, які розташовані поруч, та знищили її, – йдеться у повідомленні.

Як розповіли сапери, військові країни-агресорки модифікують зазначену авіабомбу на керовану. Це означає, що, окрім точки наведення, вона може коригуватися вже під час польоту.

ФАБ-250, Харківська область

Сапери показали залишки ФАБ-250 поблизу селища Золочів, 6 січня / Фото: Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування та швидкого реагування

Нагадаємо, наприкінці грудня сапери ДСНС знешкодили авіабомбу ФАБ-500 у Куп’янському районі Харківщини. Як ідеться у повідомленні, під час бомбардування боєприпас впав на подвір’я приватного будинку та не розірвався.  

Нагадаємо також, у Харківській області пройти навчання за професією сапер можна у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Під час навчання люди зможуть опанувати необхідні знання та навички для роботи з вибуховими речовинами та розмінування територій.