На Харківщині знизився темп вакцинації від COVID

28.09.2023 14:51 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

У Харківській області за останній тиждень коронавірус підтвердили у більш ніж 70 людей.

На Харківщині знижується вакцинальна кампанія проти COVID. Про це на брифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, повідомляє «Слобідський край».

Наразі на Харківщині масової пандемії немає, проте якщо минув час з останньої дози – людям радять вакцинуватися.

«Багато людей вважають, що COVID зник, але ми бачимо суттєве зростання у світі, нові штами, які формуються, й підвищення захворюваності у світі. У Харківській області є випадки захворювань, це не має характер масової пандемії, як було це у ковідні роки. Проте треба пам'ятати, що наближається сезон епідзахворюваності ГРВІ, може бути й підвищення захворюваності на коронавірус. Тому потрібно щепитися групам ризику, людям з соматичними захворюваннями, тим, хто важко перехворів, і тим, хто виїжджав за кордон», – говорить Хаустов.

За останній тиждень у Харківській області коронавірус виявили у більш ніж 70 людей. Наразі в регіоні фіксують випадки захворювання на штам «Омікрон».

«Коли реєструвалося більше випадків, ми направляли на геномне дослідження до Центру громадського здоров'я до Києва для визначення циркулюючого штаму вибірково. Відсьогодні отримали вказівку направляти на дослідження всі позитивні результати, підтверджені методом ПЛР. Стосовно циркуляції вірусу в області зараз – це «Омікрон». Іншого ми поки не реєстрували», – розповіла Махота. 

Нагадаємо, 5 травня Всесвітня організація охорони здоров’я скасувала статус пандемії коронавірусу COVID-19.

А в Харківській обласній клінічній лікарні вирішили закрити відділення для лікування хворих на COVID через низький рівень захворюваності.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко