На ремонт харківських лікарень спрямують 80 мільйонів гривень

24.12.2015 13:15 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Заступник голови ХОДА зазначила, що ці кошти підуть на модернізацію п'яти найважливіших об'єктів охорони здоров'я регіону.

Юлія Світлична уточнила, що цей фінансовий ресурс - від Європейського інвестиційного банку. Усього в Харківській області в рамках фінансування першого траншу проекту ЄІБ «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» буде реалізований 21 проект на загальну суму понад 242 мільйонів гривень. Ця фінансова допомога буде інвестована в соціальну інфраструктуру для подолання наслідків конфлікту на сході країни і забезпечення гідних умов життя для внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про реконструкцію та відновлення житла, в якому можна розмістити переселенців, а також енергомодернізацію і відновлення інфраструктури соціальних об'єктів: дитячих садків, шкіл і лікарень.

«На минулій сесії були прийняті 242 млн грн від Європейського інвестиційного банку, які підуть на реконструкцію і модернізацію соціальної сфери. У найближчій черзі заплановано 5 об'єктів охорони здоров'я, на які буде виділено близько 80 млн для того, щоб провести ремонт, утеплити, зробити модернізацію цих приміщень. Зокрема, ми плануємо відремонтувати 2 корпуси в обласній клінічній лікарні, в дитячій лікарні № 1, в центрі по боротьбі зі СНІДом і тубдиспансері», - зазначила Юлія Світлична.

Харківська область входить до четвірки найбільш успішних регіонів країни

За її словами, другий транш від європейських партнерів очікується в 2016 році. Заступник голови ХОДА також зазначила, що Харківська область взяла активну участь у конкурсі, оголошеному Європейським інвестиційним банком та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, і підготувала найбільшу кількість проектних пропозицій.

«Ми повинні розуміти, що Харківська область - специфічна. Тут особливу роль відіграє географічне положення. Ми - крайня мирна точка на кордоні із зоною антитерористичної операції. Є особливості, на які ми зобов'язані звертати увагу, є напруженість, пов'язана з тим, що тимчасово переміщені особи - а офіційно їх зареєстровано 207 тисяч - користуються тією ж інфраструктурою, що й населення регіону. Тому в частині комфортного перебування цих людей на території Харківщини ми намагаємося зробити все можливе для того, щоб, у першу чергу, жодним чином не турбувати мешканців області, а в другу чергу, звичайно, забезпечити всіх переселенців тими необхідними послугами, яких вони потребують» , - зазначила Юлія Світлична.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта