На ремонт комунальних доріг Харківської області спрямують 150 мільйонів гривень

15.10.2020 10:47 Суспільство
Фото: Medium Фото: Medium
Фінансування дорожньої комунальної інфраструктури збільшено на 32 мільйони гривень.

Таке рішення 15 жовтня прийняли обласні депутати на засіданні ХХVІ сесії.

Протягом 2020 року на будівництво, реконструкцію, ремонт і експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг у населених пунктах, що належать до комунальної власності, в Харківській області заплановано витратити більше 1,2 мільярда гривень.

– У рамках змін до Програми зменшено видатки на суму 32 млн грн для капітальних ремонтів місцевих автодоріг та відповідно збільшено на зазначену суму фінансування об’єктів комунальної власності, – пояснив голова облради Сергій Чернов.

За його словами, представники місцевого самоврядування неодноразово зверталися до керівництва державного підприємства «Дороги Харківщини» щодо можливості фінансування важливих для розвитку територій комунальних об’єктів у межах розподілених коштів.

Уточнений перелік об’єктів було розглянуто та погоджено на постійних комісіях облради. Під час пленарного засідання ХХVІ сесії депутати підтримали запропоновані зміни.


Нагадаємо, на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення цьогоріч заплановано виділитит 368,9 мільйона гривень.

На поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення – у сумі близько 626,5 мільйона гривень.

На капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення (у тому числі штучні споруди та виготовлення проектів капітальних ремонтів об’єктів наступних періодів) – у сумі понад 103 мільйони гривень.
На об’єкти комунальної власності – у сумі майже 150 мільйонів гривень.

Теги: