На Харківщині можуть розширити перелік опорних лікарень

18.02.2020 12:35 Суспільство
Фото: esp.md Фото: esp.md
Зараз у регіоні затверджено 15 опорних медзакладів.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час заходу «Оптимізація лікарняної мережі в Україні», який проходить у Києві 17-18 лютого.

За його словами, зараз для всіх регіонів актуальним є питання формування стратегії розвитку як госпітального сектора, так і всієї охорони здоров'я регіону в цілому на найближчий і середньостроковий періоди.

– Цим питанням опікуватимуться госпітальні ради. Поки що вони створені не в кожній області України. Більш того, не скрізь ще затверджені госпітальні округи. У Харківській області один госпітальний округ затверджений обласною радою ще в 2018 році, а 14 лютого цього року голова ХОДА Олексій Кучер підписав розпорядження про створення госпітальної ради, – зазначив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Читайте також: Жителі Коломацької ОТГ безкоштовно перевірили своє здоров'я

Говорячи про першочергові завдання, які стоять перед госпітальними радами, заступник голови ХОДА, крім формування стратегії, назвав питання доцільності розширення переліку опорних лікарень в області. На даний момент до нього увійшли 15 медустанов, але до кінця року цей список може бути розширений. Чи буде і як саме – це й визначатиме госпітальна рада.

Автор: Олександр Ушаков