На які продукти зросла ціна у вересні на Харківщині
За повідомленням Головного упрвління статистики, на продовольчому ринку Харківської області у вересні зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої в цілому на 1,9 %, зокрема на такі види продукції:
так, часник, гриби, кабачки, баклажани, капусту, ківі подорожчали на 12,2-29,3 %;
ціни на свіжу, охолоджену, заморожену свинину, птицю, фарш м’ясний, курячий, філе куряче, сало, цибулю ріпчасту, воду столово-мінеральну, пасту томатну, апельсини зросли на 3,1-10,2 %;
кисломолочна продукція, молоко, макаронні вироби, рис, хліб заварний, риба морожена, кава, сири м’які нежирні, майонез, банани, сметана, крупи манні подорожчали на 1,8-3,0 %.
Доступне житло додатково з'явиться в Харкові
Разом з тим спостерігалося подешевшання окремих продуктів харчування, а саме:
помідорів, круп гречаних, моркви, перцю солодкого, яблук, лимонів – на 10,6-20,8 %;
спецій, мармеладу, зефіру, халви, маргарину, морепродуктів, винограду, пшона, огірків, картоплі, буряку – на 3,0-9,9 %.
Тютюнові вироби подорожчали на 3,3 % (найсуттєвіше – сигарети з фільтром медіум-класу та сигарети з фільтром вітчизняних марок).
Алкогольні напої подорожчали на 0,5 %.
Микола Мельник