На житло для атовців Харківщина спрямує мільйони гривень

16.08.2019 10:34 Суспільство
Фото: spec-kor.com.ua Фото: spec-kor.com.ua
Майже 26 мільйонів гривень з обласного бюджету спрямовано на поліпшення житлових умов учасників бойових дій.

Таке рішення було ухвалено 15 серпня в ході пленарного засідання ХХІ сесії Харківської обласної ради. До обласного бюджету було прийнято низку трансфертів з державного та інших бюджетів. Так, 25 млн 996 тис грн склала субвенція з державного бюджета місцевим на виплату грошової компенсації для отримання житла переселенцям, які брали участь у АТО, для сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав, для осіб з інвалідністю внаслідок поранень, отриманих під час Революції Гідності.

Окрім цього збільшено обсяг субвенції з державного бюджету для реалізації проектів в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України на суму у майже 57 млн грн. Кошти перерозподілено для здійснення капітального ремонту низки лікарняних установ.

Держсубвенція у 2 млн грн спрямована на придбання автомобіля швидкої медичної допомоги комунальному закладу охорони здоров’я «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
У чотири райони області – Балаклійський, Вовчанський, Дергачівський та Краснокутський спрямовано по 2,1 млн грн для придбання автомобільних транспортних засобів, зокрема для обслуговування інклюзивно-ресурсних центрів.

Читайте також: У Первомайському відкрили центр реабілітації атовців

Андрій Соха