Негода на Харківщині: для розчистки доріг техніку перекидали з інших областей

12.12.2023 12:58 Суспільство
Розчистка доріг / скрін з відео Розчистка доріг / скрін з відео

У Харківській області дорожники підготували для роботи в осінньо-зимовий період близько 300 одиниць техніки, але для ліквідації наслідків надскладних погодним умов останнього тижня на дорогах працювало 435 одиниць спецтехніки.

Про це повідомив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв, передає «Слобідський край».

«Останні 6 днів ми спостерігали надскладні погодні умови. Опади у вигляді снігу переходили в опади у вигляді крижаного дощу. Прогнози ми бачили, ми підготувалися. До початку зимового періоду в нас було підготовлено близько 300 одиниць техніки, але задіяно в роботах на ліквідації цих надскладних погодних умов аж 435 одиниць техніки. Ми перекидали з інших областей, залучали додаткові механізми», – розповів Андрій Алексєєв.

За його словами, завдяки роботі шляхівників у цих надскладним погодних умовах рух на дорогах Харківської області не припинявся.

«Ми з цією ситуацією впоралися не ідеально, були запитання, тому що на всю мою професійну практику це перший раз я спостерігаю, що 6 днів була така погода. Але рух на жодній нашій автомобільній дорозі ми не припиняли. Оперативно реагували на ту ситуацію, яка склалася», – сказав Андрій Алексєєв.

За останню добу на дорогах Харківської області працювало 123 одиниці дорожньої техніки. На обробку покриття було використано 2260 тонн піщано-сольової суміші та понад 26 тонн солі. Загалом було оброблено 2143 кілометри доріг загального користування державного значення.

Нагадаємо, водіям рекомендують утриматися від поїздок. Водії вантажівок можуть перечекати негоду на спеціальних майданчиках уздовж доріг державного значення. Стоянки та місця відстою для транспортних засобів дивіться на Google карті https://goo.su/b4Jq

Автор: Галина Гришко