Наслідки граду у Лозівському районі. Подробиці

23.06.2017 13:50 Суспільство
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
Внаслідок природної стихії, яка сталася 21 червня, було пошкоджено частину посівів.

Як вже згадувалося раніше, наступного ж дня - 22 червня фахівці відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації виїхали у поля, аби детальніше оцінити пошкодження та втрати посівів.


- На території Миролюбівської селищної ради (стара назва - Комсомольська) стихія зачепила два поля Державного підприємства ДГ "Комсомолець". Унаслідок стихії було пошкоджено 155 гектарів сої та 368 гектарів озимої пшениці, - розповіла завідувач сектору відділу агропромислового комплексу Лозівської РДА Людмила Майстренко.

23 червня інспекція продовжилася вже на іншому приватному підприємстві - ПА “Обрії”. Там також виявили значні пошкодження культурних рослин.

- У них постраждало чотири поля із соняшником, озиминою та пшеницею. Зокрема поля із соняшником, що охоплюють 182 гектари, постраждало 5 гектарів рослин. Щодо полів із озиминою та пшеницею, то на них унаслідок стихії пошкодилось 40 % пшениці (із колоса вибиті колоски). Натомість озимина ціла. Поля із пшеницею та озиминою охоплюють 206 гектарів, - додала завідувач сектору відділу АПК Лозівської райдержадміністрації.

За попередніми даними, стихія оминула населені пункти, і господарства місцевих мешканців не постраждала. Сильна злива та град 30 міліметрів пройшов на периферійній території.

Аліна Курлович

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта