Навчання у метро: у Харкові на п’ятьох станціях облаштовують «класи»

30.08.2023 15:31 Суспільство
Фото: Освіта.UA Фото: Освіта.UA

У місті Харків триває облаштування приміщень на 5 станціях метрополітену для проведення освітнього процесу в режимі офлайн.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 30 серпня розповів т.в.о. начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Чабань.

«Для організації освітнього процесу за змішаною формою навчання на сьогоднішній день триває облаштування 20 службових приміщень на станціях метрополітену. Під час навчального процесу співробітниками ДСНС будуть додатково організовані заняття з дітьми та освітянами щодо дотримання пожежної безпеки та дій у разі надзвичайних ситуацій», – сказав Сергій Чабань.

Щодо інших учбових закладів, то до рятувальників не надходила інформація від керівників закладів освіти щодо роботи в офлайн-режимі. 

«За результатами проведених обстежень складені спільні акти дотримання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, цивільного захисту та вручені керівникам закладів освіти для виконання і проінформовано органи виконавчої влади та місцевого самоврядування», – уточнив Сергій Чабань.

Також він порекомендував керівникам закладів освіти забезпечити виконання засідання Ради оборони Харківської області стосовно функціонування закладів освіти в режимі офлайн лише за умови наявності на об’єкті захисної споруди цивільного захисту, яка відповідає вимогам ДБН В.2.2-5-97 «Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту».

Нагадаємо, у Харківській області в новому навчальному році здобуватимуть освіту понад 345 тисяч осіб у 1603 закладах.

Нагадаємо, у Валківській громаді Харківської області у наступному навчальному році проводитимуть заняття у школах в онлайн-режимі. Наразі у громаді немає навчальних закладів, які відповідають вимогам ДБН (державним будівельним нормам).

Також від офлайн навчання відмовились у Слобожанській громаді. Таке рішення ухвалили через те, що балістичні снаряди долітають до громади за короткий час, а також тому, що укриття є лише у двох школах.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко