Німеччина передала 5 мікроавтобусів рятувальникам Харківської області

17.04.2023 18:25 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Автівки будуть використовуватися не лише для виконання безпосередньо завдань, а також для допомоги цивільному населенню Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Як розповів речник Головного управління ДСНС України в Харківській області Євген Василенко, зазначена техніка буде використовуватися не лише для виконання завдань за призначенням, а також для евакуації мирного населення з деокупованих територій та із зони бойових дій.

«Техніка буде передана аварійно-рятувальному загону спецпризначення, а також до підрозділів Харківського району ДСНС. Вона буде задіяна для доставки особового складу до місць надзвичайних ситуацій, а також для проведення заходів евакуації постраждалого населення з деокупованих територій та тих населених пунктів, де ведуться активні бойові дії», – пояснив Василенко.

Загалом же автобуси можуть вмістити в себе 40 осіб, а також гуманітарні вантажі.

«Виникла потреба пасажирського транспорту. Тоді я звернулась до посла пані Анки Фельдгузен (посла Німеччини в Україні  – Прим.). Її реакція була миттєвою. За 2 тижні ми вже мали рішення про ці 5 автобусів, 3 з яких пасажирські, 2 з яких комбіновані. І фактично від запиту до передачі пройшло 1,5 місяця. Це дуже швидко», – розповіла почесна консулка Федеративної Республіки Німеччина у Харкові Тетяна Гавриш.

Німечиина передала рятувальник Харківщини автівки, Харків

У ДСНС зазначили, що від обстрілів з боку російських військових найбільше постраждала саме логістична техніка.  

«Щиро дякуємо за таку підтримку начальнику Харківської ОВА та німецьким партнерам. Такий транспорт вкрай необхідний для роботи на деокупованих територіях», – підкреслив начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв.

Усі автівки придбали коштом Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини та за сприяння Федерального агентства з технічної допомоги Німеччини. Відомства допомагають рятувальникам Харківщини ще з перших днів повномасштабного вторгнення. Раніше рятувальникам передавали спецавтівки, генератори та автоцистерни.

Нагадаємо, на Великдень у Харкові встановили новий рекорд України — найбільше зображення писанки, нанесене фарбою на асфальті. Малюнок прикрасив один із парків у Салтівському районі.

А також, трансляція руху потяга в режимі онлайн: у харківській підземці з'явився новий гаджет. Відтепер жителі Харкова можуть відстежувати маршрут пересування містом з-під землі.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко