Новобранцям з Харкова виплатили по дві мінімальні зарплати

12.05.2016 11:30 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
У Харкові 12 травня відбулася перша у 2016 році відправка строковиків до підрозділів ЗСУ та Прикордонної служби України.

За інформацією в. о. військового комісара Харківської області Юрія Калгушкіна, 23 з 63 харківських строковиків служитимуть у навчальних підрозділах Збройних Сил України, 40 - у підрозділах Прикордонної служби.

«Комплектування Державної прикордонної служби строковиками у цьому році відбувається вперше за останні 9 років, раніше це були тільки військові-контрактники. Але жоден солдат строкової служби не буде служити в зоні АТО», - наголосив Юрій Калгушкін.

Він також зазначив, що кожному призовнику строкової військової служби буде виплачено одноразову грошову компенсацію у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат - 2900 грн. За тими призовниками, які офіційно працевлаштовані, зберігається робоче місце та середня заробітна плата.

Всього протягом травня-червня Харківщина має відправити до лав української армії 1200 строковиків, які проходитимуть службу у Збройних Силах України, Національній гвардії, Прикордонній службі та в Державній спеціальній службі транспорту, - передає сайт ХОДА.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта