Нова хвиля COVID-19: харків’янам радять згадати про масковий режим

29.03.2023 15:51 Суспільство

У Харківській області протягом двох тижнів відмічається зростання захворюваності на  COVID-19. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

На зростання інтенсивності епідпроцесу вплинув початок циркуляції на території області нової лінії штаму Оmicron – XBB.1.5 (Кракен), який викликав значні підйоми захворюваності у світі. 

До цього штаму в населення відсутній колективний імунітет, тому очікується швидке поширення вірусу серед мешканців області та значне зростання захворюваності на COVID-19.

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області рекомендує дотримуватися правил безпеки та протиепідемічних заходів, а саме: маскового та дезінфекційного режимів, соціального дистанціювання в громадських місцях, респіраторної гігієни, своєчасно звертатися по медичну допомогу з початком хвороби.

Підтвердження діагнозу дозволяє своєчасно розпочати необхідне лікування, уникнути тяжкого перебігу хвороби, зменшити ризик інфікування оточуючих.

Нагадаємо, у Харківській області за минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 2853 людини, з них 836 дітей віком до 17 років. Порівняно з попереднім тижнем захворюваність зросла на 17,5 %.

Раніше ми писали, що ризик летального завершення, як і при тих штамах, значно менший у вакцинованих людей. 

Також нагадаємо, у січні Харківщина отримала дитячу вакцину проти коронавірусу. А в деокупованих громадах Харківщини відновили вакцинацію проти коронавірусної хвороби та завезли вакцини CoronaVac та Comirnaty.

Головні новини Харківська обласить читайте на нашому сайті

Автор: Галина Гришко

Теги: