Нова шахрайська схема: «допомога від Ради»

08.02.2024 16:04 Суспільство
Фото: mukachevo.net Фото: mukachevo.net

Шахраї не сплять: вони вигадують нові схеми, щоб ошукати довірливих громадян. Зараз розповсюдилася нова схема, за допомогою якої за добу шахраї ошукали громадян на загальну суму 200 тисяч гривень.

Ця схема розрахована на людей, які чекають на допомогу від держави. Вона має новий «гачок» для довірливих або неуважних громадян, але працює по-старому – людина сама дає доступ до своєї банківської картки.

Раніше ми писали також, як купити дрова, щоб не потрапити на гачок до шахраїв

Отже, людині приходить смс або повідомлення в месенджер про те, що Верховна Рада ухвалила Закон України про виплати українцям у розмірі 6500 або 13 200 гривень. Зрозуміло, ніхто не перевіряє, чи насправді це так. 

Далі людині пропонують перейти за посиланням, указаним у повідомленні, здійснити авторизацію за допомогою персональних даних та паролів.

Людина радіє, втрачає пильність – і попадає на вудку: добровільно повідомляє свої персональні дані. Таким чином шахраї отримують доступ до банківської картки людини і до її накопичень. 

А ще ми писали, як шахраї видурюють гроші нібито для ЗСУ

 Національна поліція попереджає: «закон про виплати» – це нова шахрайська схема. Ні в якому разі не переходьте за підозрілими посиланнями та не надавайте персональні дані стороннім особам: замість того, щоб отримати додаткові гроші, ви можете втратити останні. 

Автор: Ірина Мнішек