Новий рентгенапарат з’явився в обласній дитячій лікарні

20.03.2019 18:00 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Обладнання дозволяє зменшити дозу опромінення дітей при рентгенографії в чотири рази та проводити дослідження навіть немовлятам.

Обласна дитяча лікарня № 1 отримала сучасний рентгенапарат. За словами головної лікарки медзакладу Оксани Піонтковської, нове обладнання дозволяє зменшити дозу опромінення дітей при рентгенографії в чотири рази та проводити дослідження навіть немовлятам. Окрім цього, трубка апарата обертається на 360 градусів, це дозволяє проводити дослідження діткам у вимушеному положенні — на візках, реанімаційним хворим. 

Голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами проведених ремонтних робіт і новим обладнанням, що було закуплене для лікарні коштом обласного бюджету. Губернаторка зазначила, що обласна дитяча лікарня № 1 щорічно приймає близько 120 тисяч пацієнтів — не тільки з Харківської області, а й із зони ООС. Тому розвитку цієї установи й оновленню обладнання приділяється особлива увага.

 —  Ремонт медичних установ є пріоритетним завданням розвитку Харківської області. Ми продовжимо ремонтувати установи та паралельно оснащувати їх якісним, сучасним обладнанням,  —  запевнила Юлія Світлична. — На 2019 рік ми запланували ремонти 73 медичних об'єктів по всій області — і часткові, й капітальні роботи. Також продовжимо закуповувати нове обладнання.

Читайте також: ЗНО для школярів і вчителів: чого бояться абітурієнти

Андрій Соха