Новий вид шахрайства у Харкові: псевдогазовики ходять по квартирах

15.09.2016 09:56 Суспільство
Фото:https://khgor.104.ua Фото:https://khgor.104.ua
Газовики попереджують своїх абонентів, що не займаються продажем газового обладання.

У серпні та вересні до управління  "Харківміськгазу" звернулися абоненти із повідомленнями про те, що їм пропонують взяти участь у сумнівній газовій акції. Як виявилося, під виглядом співробітників «Харківміськгазу» невідомі пропонують харків'янам, нібито зі знижкою і за передоплату купити газову плиту.

На офіційному сайті ПАТ «Харківміськгаз» описують ситуацію, як діють шахраї:

- Представившись працівниками ПАТ «Харківміськгаз», вони запевняють жителів Харкова, що компанія нібито проводить «акцію» по заміні газових плит. При цьому вони наполегливо вимагають доступ в квартиру, щоб подивитися обладнання. Укладають уявний договір на проведення безкоштовних робіт, пропонують плиту за ціною, дешевше, ніж в магазині. І висувають головну умову - необхідно внести 100% передоплату за нове обладнання. Потім кажуть, що споживачеві необхідно звернутися в ПАТ «Харківміськгаз» для оформлення всіх документів.

«Харківміськгаз» не проводив і не проводить торгові «акції». Зараз пріоритет для компанії - це установка лічильників газу. Тому звертаюся до наших споживачів - будьте уважними, перевіряйте наявність службового посвідчення у працівника підприємства, встановленого зразка з фотографією, зазначенням посади, логотипом і печаткою підприємства, - зазначила технічний директор «Харківміськгазу» Яна Шувалова.

Як повідомили у прес-службі "Харківміськгазу", на щастя, такі випадки в місті не масові. І досі на Харківщині не чули про такий вид шахрайства. А от у сусідніх областях були випадки, коли шахраї, видаючи себе за газовиків, пропонували людям придбати у них газові лічильники. 

В ПАТ «Харківміськгаз» нагадують:

  • Працівники компанії мають при собі службові посвідчення, з чітко встановленим терміном дії;
  • компанія не торгує газовим обладнанням;
  • працівники компанії не беруть плату за роботи на місці, готівкою; оплата робіт, здійснюються тільки на підставі рахунків, які видаються в Управлінні клієнтського сервісу, за адресою: Харків, вул. Москалевська, 57/59.
  • всі роботи, проводяться представниками компанії з оформленням належної документації;
  • заяви щодо заміни газового обладнання та його встановлення, клієнти оформляють особисто в Управління клієнтського сервісу.

В ГУ Національної поліції в Харківській області повідомили, що громадяни звертаються із заявами про такі шахрайські дії. Так, нещодавно до райвідділку Київського району Харкова звернувся чоловік, який втрапив на вудку шахраїв. Він заплатив 8 тис. грн за плиту, яка насправді вартує 3 тис. грн.
Заяви від ошуканих харків’ян знаходяться на розгляді у правоохоронців, злочинців шукають.

Тетяна Василець

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта