Новий випадок COVID-19 зафіксовано на Харківщині

10.04.2020 10:03 COVID-19
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край
За добу в країні виявлено 311 нових випадків інфікування.

Станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків по країні, серед них й один з Харківської області. COVID-19 виявили у харків’янки. За інформацією ХОДА, перебування за кордоном жінка заперечує. Її госпіталізовано, переведена з реанімації в палату. Вона не є медичним працівником, коло її контактних осіб – 4 члени родини, які перебувають у самоізоляції. 

Окрім цього, в регіоні з’явилося 3 нові підозри (2 особи госпіталізовані, 1 – у самоізоляції, не є медичними працівниками). Спростовано ще 5 випадків підозр.

 

Нагадаємо, ще вчора в регіоні було 5 офіційно підтверджених випадки.

– Серед осіб, у яких підтверджений діагноз COVID-19, 3 людей госпіталізовано. 1 з них перебуває в реанімації на підтримці зволоженим киснем (кисневій масці). Серед осіб, у кого ще не підтверджена підозра на коронавірус, госпіталізовано 13 осіб, з них двоє – на підтримці зволоженим киснем, але не в реанімації. Загалом на лікуванні в інфекційних лікарнях станом на ранок знаходилося 16 осіб. Інші особи, у кого ще не підтверджена підозра, а також двоє осіб з підтвердженим діагнозом перебувають на самоізоляції під доглядом лікарів, – повідомив у ніч на 10 квітня голова ХОДА Олексій Кучер.

Також він повідомив, що встановлено коло осіб, які контактували з тими, в кого встановлені підозри (включаючи підтверджені випадки), – 249 жителів Харківщини. Усі вони перебувають у самоізоляції.

Окрім цього, стало відомо, що зафіксовано підозри на COVID-19 у 9 медичних працівників – вони не пов'язані з обслуговуванням хворих на коронавірус. 6 з них госпіталізовані, 3 на самоізоляції. З ними контактували 47 медпрацівників (ця цифра включається в загальну 249). 30 з них контактували з колегою, в якої згодом зафіксували підозру на COVID-19 (підозра не пов’язана з обслуговуванням хворих на коронавірус). Ще 17 медиків (з РІЗНИХ лікарень) контактували з особами, у яких зареєстровано підозру на коронавірус.

За словами голови Харківської облради Сергія Чернова, на Харківщині визначено чотири опорні лікувальні заклади для обсервації людей, що прибули з-за кордону: КНП «Міська багатопрофільна лікарня № 18» Харківської міської ради, КНП «Міська клінічна лікарня № 31» Харківської міської ради, КНП «Міський клінічний пологовий будинок № 6» Харківської міської ради, КНП ХОР «Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій».

Докладніша інформація про розповсюдження COVID-19 по регіонах:

Вінницька область — 119 випадків;
Волинська область — 41 випадок;
Дніпропетровська область — 52 випадки;
Донецька область — 11 випадків;
Житомирська область — 41 випадок;
Закарпатська область — 56 випадків;
Запорізька область — 54 випадки;
Івано-Франківська область — 254 випадки;
Кіровоградська область — 82 випадки;
м. Київ — 348 випадків;
Київська область — 140 випадків;
Львівська область — 82 випадки;
Луганська область — 3 випадки;
Миколаївська область — 0 випадків;
Одеська область — 46 випадків;
Полтавська область — 20 випадків;
Рівненська область — 85 випадків;
Сумська область — 63 випадки;
Тернопільська область — 196 випадків;
Харківська область — 6 випадків;
Херсонська область — 27 випадків;
Хмельницька область — 16 випадків;
Чернівецька область — 366 випадків;
Черкаська область — 86 випадків;
Чернігівська область — 9 випадків.

Читайте також: Харківські медики протестували технологію, що допоможе в лікуванні COVID-19 - ВІДЕО

 

Автор: Андрій Соха