«Нову Пошту» в Харківській області оштрафували на 325 мільйонів гривень

08.07.2021 15:08 Суспільство
За даними Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, до них надходили численні скарги від громадян щодо неякісного обслуговування у відділеннях області.

Через це фахівці служби влаштували перевірки у двох відділеннях ТОВ «Нова Пошта». Одне з них розташоване в Харкові, інше – в Чугуєві.

"У ході перевірок суб’єктом господарювання не були надані документи, пояснення, необхідні для повного та всебічного розгляду звернень громадян та проведення позапланових перевірок. У зв’язку з цим перевірити факти, викладені у зверненнях, було неможливо", – повідомили в Держпродспоживслужбі.

Читайте також: Директор комунального підприємства у Люботині привласнив землю громади

За висновками працівників служби, товариство створило перешкоди службовцям. Тому компанію оштрафували на 325 мільйонів 851 тисячу 634 гривні.

У свою чергу, компанія вважає такий штраф необґрунтовано великим та подала позов до суду. На думку ТОВ, перевірка відбулася з порушенням чинного законодавства. 

"Зокрема, за законом, перевіряючий повинен надати керівнику юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі документи про перевірку. Натомість їх було вручено керівнику відділення, який не є такою уповноваженою особою. Крім того, була порушена і процедура перевірки. Зокрема, представник будь-якого контролюючого органу під час здійснення перевірки повинен розписатися в спеціальному журналі – це вимога законодавства. Цього теж зроблено не було", – повідомили у ТОВ «Нова Пошта». 

 

Автор: Олена Загребельна