Обмін ЛЕД-лапм для пенсіонерів Харківщини: стартував новий етап програми

17.01.2024 10:20 Суспільство
Фото: bigkyiv.com.ua Фото: bigkyiv.com.ua

Цього разу не тільки жителі сільської місцевості, а й містяни можуть отримати по 5 ЛЕД-лапм у відділеннях Укрпошти. 

З початку січня пенсіонери, які проживають у містах Харківської області (зараз це 17 міст разом з Харковом), можуть обміняти додатково до 5 нових ЛЕД-ламп у найближчих до них відділеннях Укрпошти. У минулому місяці ця Програма обміну лапм розжарювання на ЛЕД-лампи працювала тільки для мешканців сіл Харківщини.

Раніше ми писали, що пенсіонери Харківщини зможуть отримати безоплатно ЛЕД-лампи

 За  умовами Програми, всі пенсіонери, які хочуть отримати енергоощадні лампи вперше, а також ті, хто раніше користувався програмою обміну, можуть це зробити. 

Для обміну додаткових ЛЕД-ламп у відділенні Укрпошти пенсіонерам слід мати із собою:

  •  паспорт,
  •  ідентифікаційний код,
  •  пенсійне посвідчення,
  •  активний номер телефону.

Обміняти додаткові енергоощадні лампи можна безкоштовно, поки вони є в наявності.

До того ж для участі в програмі пенсіонерам міст, як і сільським жителям, не обов’язково відразу мати старі, але у робочому стані лампи розжарювання для обміну. Їх можна принести у відділення Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п’яти додаткових ламп.

 Довідка

Метою цієї Програми ЄС та Уряду України є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні ЛЕД-лампи в домівках українців. Це допомагає енергетикам знизити навантаження на енергосистему.  Наразі Програма працює у 23 тисячах населених пунктів по всій країні, крім тимчасово окупованих територій. За минулий місяць пенсіонери в селах країни вже отримали додаткові 4,5 мільйона світлодіодних ламп. А від початку старту Всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання українці замінили вже понад 26 мільйонів ламп.

Автор: Ірина Мнішек